Saturday, February 24, 2007

Cum sa adaugi smilies pe Blogger

Pentru ca ma saturasem de emoticoanele seci cu punctulete si paranteze, am sapat putin pe google si am gasit link-ul acesta. Ca sa traduc ce scrie acolo si pentru ca am modificat putin scriptul, adaugarea lui putand fi facuta extrem de usor. Nu trebuie decat sa urmati pasii urmatori :
- va logati frumos pe blogger
- calea pt a accesa body-ul paginii in format html: Template>Edit HTML
- o sa gasiti o linie "<*head*>" (fara caracterul * . Am adaugat * doar pt a putea introduce textul aici fara a fi vazut ca script)
- sub "<*head*>" nu trebuie decat sa inserati urmatoarele (fara ghilimele si fara caracterul * , cu copy & paste):
"<*script src='http://benjamin0331.googlepages.com/addSmiley.js' type='text/javascript'/*>"
- save template si gata. Aveti zambareti !
- :) :( :$ ;) :D

Wednesday, February 21, 2007

Romales

-Nu ne trageti mancat'zash si noua o poza ?
(aici deja ceilalti amici cu care eram se indepartasera freo douj'da metrii, ca de , io's mai mare si is neras)
-Hai ma sa va fac, sa moara dushmanii vostrii, ai' de curu vostru...

*Nota
Nu am nimic cu rromii, pentru ca mai sunt si oameni printre ei. Cu tiganii am ce am.

Monday, February 19, 2007

Ai vrea sa zbori ?

Am apucat astazi (de fapt ieri pt. ca este deja luni) sa ies cu cativa amici la pozat. Nu am fotografiat noi cine stie ce, dar am avut ocazia de cateva cadre "wild life" din centrul Bucurestiului si Herastrau. Rezultatele sunt mai jos, sper sa placa.
Ajuns acasa, trecand prin cadrele trase, nu am putut sa nu ma gandesc cat de mult as vrea uneori sa fiu si eu la fel de liber. Pentru ca libertatea noastra nu este decat o iluzie. Doar ele, aceste vietati, stiu ce este ea cu adevarat.
As vrea sa zbor, dar nu pot pentru ca maine trebuie sa fiu la serviciu...iar.

Thursday, February 15, 2007

Eat or be eaten...

O scena de ieri, cu doi maidanezi care prinsesera un porumbel si il "savurau", m-a dus cu gandul la lumea in care traim - mananca sau vei fi mancat. Acesta este crudul adevar in societatea din ziua de azi.Ne ghidam dupa legile junglei...

Saturday, February 10, 2007

Ajutor pentru incepatori

Pentru ca mai multe persoane m-au intrebat daca "am invatat de undeva cum sa fac poze" , m-am hotarat sa pun aici cateva link-uri utile pentru incepatorii in ale fotografiei, pentru pasionatii care acum sunt la inceput de drum, sau pur si simplu pentru cei care doresc ca pozele din concediu sa "arate mai bine".
Asa ca, in ordinea in care ar trebui studiate, link-urile ar fi:

1. Morguefile - un set de lectii extrem de bine structurat, incepand cu lucruri de baza si chiar "fizica" fotografiei, si terminand cu tehnici avansate de fotografiere.
2. DCviews - in partea dreapta veti gasi o lista cu tutoriale, unde sunt explicate toate variabilele utilizate in fotografie (timpi de expunere, diafragma etc) si tehnici generale de fotografiere.
3. Tamron Learning Center - sfaturi de la cunoscutul producator de obiective, structurat pe genuri de fotografie (portret, natura etc), plus alte informatii utile pentru incepatorii in ale dSLR-urilor.
4. Web Photo School - incepe cu lucruri generale despre folosirea dSLR-ului (se bazeaza pe cele Canon dar sfaturile sunt valabile pentru orice camera foto, numai sa stiti pe unde sunt butoanele respective ;) ) si termina cu practici mai avansate.
5. DYI Photo - in acest link deja aveti nevoie de un minim de cunostiinte pentru a putea pune in practica zecile de sfaturi de aici.

Aceste 5 link-uri ar trebui sa ofere suficienta informatie pentru a face din cel mai mare profan in ale pozatului, un amator cu suficiente cunostiinte incat fotografiile sale sa iasa din banal.
Ca program de editare , pentru inceput ,va recomand Picasa. Fata de Photoshop este mult mai usor de folosit si este free. Il puteti downloada gratuit de aici.
Pentru editare la un nivel mai avansat Photoshopul este indispensabil, dar, cum am mai spus, pentru inceput Picasa este mai mult decat suficient.
Sper ca pe viitor sa-mi gasesc timpul si rabdarea necesare pentru a posta cateva tips & tricks personale, cat mai detaliate.
Spor la invatat ! ;)

Friday, February 9, 2007

Copilarie

Vorba lui Creanga - nu stiu altii cum sunt dar eu...imi e dor de ea, de copilarie. Imi e dor sa nu am griji, sa nu am responsabilitati, sa fiu mereu vesel...
Copilaria e ceva magic. Nu sti cand incepe si nici cand se sfarseste. Te trezesti doar om mare, si, desi ti-o doreai, acum vrei sa te intorci la nebunia si exuberanta de atunci.
Observ cu tristete cum copii de azi nu mai au copilarie. Se maturizeaza parca prea repede, petrec prea mult timp in fata monitorului, traiesc intr-o lume virtuala.
Nu pot decat sa ma bucur ca am facut parte dintre ultimele generatii care am trait din plin acele momente care acum imi lipsesc...
""Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă şi nevinovată."

Thursday, February 8, 2007

Sirnea

Unora le place marea...eu nu am vazut-o de 2 ani. Pentru ca prefer muntele. Aglomeratie, zgomot, mizerie , locuri unde sa platesc pe un cico de 5 ori cat face si caldura de sa trebuiasca sa-mi schimb camasa cand ajung la munca am si in pitorescul Bucuresti. Ce nu am este timp. Dar vine ea vara si concediul...o saptamana la Sirnea, departe de civilizatie si voi fi ca nou. Mai e putin...

Wednesday, February 7, 2007

Fericire in rate...

Stie cineva unde s-a mutat mai exact magazinul respectiv ? Oare dau numai cu buletinul ?