Sunday, July 17, 2011

Motociclismu in Romania

Hmmm... a trecut deja un an de cand nu am mai scris pe aici ?... Mult timp. Dar bine ca a trecut repede.

Nu mai sunt sigur, dar ma indoiesc ca m-am dat pana acum de gol pe blog ca m-am apucat (de ceva ani?) de motociclism. Nu de alta, dar citea maica-mea p'aici si mi-o luam pe coaja. Pai daca pateste baietelu ei destept ceva ?!
Acum deja a aflat de ceva vreme, asa ca n'are rost sa mai stau pe invizible si pot abera virtual in voie si pe tema asta.

Pe scurt povestea suna cam asa - am cochetat cu mobrele de cand eram pustan prin facultate, dar vreme buna nu am fost suficient de motivat (adica nu aveam destule oo) sa imi iau una a mea. Dupa care la un moment dat m-am saturat sa fac o ora cu masina pana la munca.
Nici cu bicicleta nu prea era combinatie ca ajungeam leorca dimineata, iar inapoi spre casa, cand eram deja lehait dupa o zi la job, drumul era mereu in panta si vantul batea conform legilor lui Murphy, din fata...

Asa ca am zis sa imbin utilul cu placutul si mi-am luat o panarama de scuter d'ala fara permis, de 50cmc.
Timpul spre munca s-a scurtat la 15 min, iar consumul de gaz la 2L la suta de km in oras (am crezut ca e stricat de consuma doar atat)! Mama ce-mi mai placea! L-am cumparat intr-o Joi, iar Luni eram la reprezentanta pt revizia de 1.000 km, asa de mult imi placea. S'or crucit aia pe acolo, da' s-au obisnuit cu mine pana la urma.

Da' al cu coarne nu doarme! Neahhhh! In cateva luni deja mi se parea ca nu mai trage cum trebuie scuterul, ca patineaza cureaua, ca merge infranat. Asa ca am dat de permis si mi-am luat un scuter mai puternic, de 200cmc. Muama! Ma cacam pe mine de frica primele zile la cum accelera. Da' mai are rost sa zic ca dupa juma de an a inceput sa mi se para si asta ca nu mai trage ca la inceput ?...

Asa ca am trecut la categoria grea si mi-am luat motor. Primul fuse o cotoarba, dar l-am iubit ca a fost primu si nici nu m-a lasat in drum nicio data. Si asa am tot schimbat si motoarele pana m-am pricopsit cu asta de mai jos intre picioare, actuala si probabil viitoarea fosta, Suzi


Ignorati pufosenia aia de pe maner. Era pastele si o facusem Easter Version

Dar destul despre pilotul din mine, micul Valentino Rossi wannabe si sa revenim la ideea principala - ce inseamna motociclismul in Romania.

Pai e foarte simplu - a fi motociclist in Romania inseamna a fi un fel de kamikaze mai modern. Pleci de'acasa dar nu esti foarte sigur ca te mai si intorci. Nu intreg cel putin.

De ce ? Pai incepand cu blondele sau aia cu 3 oua si cucu mic care iti intorc jeepul in fata pe dubla continua, cei care se suie peste tine pe banda pt ca oglinzile sunt doar de design, continuand cu craterele din asfalt, nisipul, uleiul, balegile, apa jegoasa din Dambovita cu care se "spala" strazile si alte capcane puse acolo special pt a-ti testa si antrena zilnic reflexele si finalizand cu animale pe sosea aici incluzand si pietonii care traverseaza cu capul in pamant la 50m de trecere, carute nesemnalizate, scuteristii ciocolatii cate 3 pe agregat fara casca dar cu tigara in gura si sapca D&G si muuulte alte chestii gandite special pt a te mentine in forma.

Atunci de ce mai calarim calutii aia putere ? Pt ca riscul merita. Nu atat pt ca te misti mult mai repede prin traficul asta infernal cat pt frumusetea, placerea, feelingul si senzatiile pe care ti le ofera mersul pe 2 roti. Lasand cacaturile de mai sus deoparte ca oricum te obisnuiesti cu ele dupa o vreme, motociclismul chiar este ceva care ar trebui sa fie pe to do list-ul fiecaruia inainte de a muri. Dar despre asta alta data, ca deja ma apuca romantismul.

P.S. - nu imi spuneti si nu imi bateti obrazul pt motoristii care trec cu suta la ora prin coloana de masini, care o ard pe o roata in miez de noapte cu tobele goale printre blocuri, care sperie babele pe zebra si altii de genul pt ca ii stiu si eu foarte bine. Probabil daca as mai fi si eu un pustan teribilist de 18-20 de ani la fel as merge si eu, dar asa in cazul de fata vorbesc de motoristii aia cuminti sau doar semi cuminti dar cu obraz.

Si pentru ca nu toti au fost la fel de norocosi ca mine, vinerea asta am suportat caldura tampitoare alaturi de alti 100 si ceva de motociclisti si am participat la un mars moto de comemorare dedicat fratilor care si-au pierdut viata pe 2 roti in accidente rutiere.


Cei peste 100 de motoristi au marsaluit prin caldura naucitoare si si-au fiert oualele pe motoarele dogorind pentru a aprinde o lumanare si pentru a-si aduce aminte de cativa prieteni care au impartasit aceeasi pasiune, dar acum nu mai sunt printre noi.
Am trecut doar pe la crucile lui Qaz si Mada, Bob, Tibi, Raducu, Traian si Ela, dar cu siguranta am avut in suflet si in minte toti prietenii pierduti. Odihniti-va in pace fratilor si aveti grija si de noi de acolo de sus.

Si pentru ca presa in Romania e prezenta doar cand se lasa cu mortaciuni, scandaluri, violuri de babe nesatisfacute sau alte cacaturi menite sa incante si socheze taranul de rand, mi-am pus GoPro-ul pe casca si mai ceva ca Tarantino am tras pe card creatia de mai jos

A se vedea pe YouTube la 720p



...Cred ca am povestit si batut campii destul pentru a acoperii tot anul in care nu am avut nici timp, chef sau energie sa imi impartasesc parerile pe aici.
O sa revin probabil, curand sau nu, depinde cum se aliniaza planetele.

Hai seara faina si nu uitati sa aruncati un ochi in oglinda cand schimbati banda pt ca s-ar putea sa fiu chiar eu acolo. Nu de alta, dar daca ma dati pe jos va fac de cacao pe blog sa va stie tot internetu. Si va zic si lu' Vis Urat, ca am vazut ca si el o arde racing de ceva vreme, ca sa nu mai vorbim de domnu miss Voicu Panzar care laic motosicli veri maci...
Hai pace, over and out.