Monday, October 22, 2007

Sedinta Foto de la A la Z

Sunt sigur ca multi se intreaba cum naiba fac unii pozari de au norocul sa foteze domnisoare dragute si despuiate. Pe langa asta, mai mult ca sigur se intreaba ce se intampla in timpul unei sesiuni foto cu un astfel de model. Oare o fi ca in filme ? Neahhh :D

Pai ia sa dezlegam misterul si sa vedem cum decurge un astfel de shooting, de la A la Z, cu un scurt tutorial:

1. Cea mai grea parte, gasirea unui model. Aici nu am ce sfaturi sa va dau. Fiecare trebuie sa-si foloseasca aici talentul de macho. Ai mai multe posibilitati - ori te faci cunoscut pe net, in reviste sau alte medii si astepti ca musculita sa-ti cada in plasa, ori apelezi la prieteni/prietene sa-ti gaseasca amatori, ori cu mult tupeu iti iei camera si iesi la vanatoare.
Pentru ca suntem cul, o sa alegem ultima varianta.

Un bar din mijlocul Bucurestiului poate fi un teren de vanatoare excelent. Asa ca fa-ti freza, pune-ti toalele tale cele mai sic, incarca bateriile, formateaza cardul si sa pornim.

2. Odata ajuns, nu uita sa fi cul, sa ai un aer de bad boy. Prefa-te ca nu te intereseaza ce este in jurul tau, discuta, fumeaza, dar cu niste ochi de vipera scruteaza imprejurimile in cautarea tintei.

3. Dar vai ! Ai vazut tinta ideala ascunsa intr-un colt intunecos. Singurica, dulce, suava, eleganta...ce mai ! E perfecta !

4. Daca esti meserias, o subjugi numai dintr-o privire si scotand la vedere cu o miscare sigura marele...aparat. Fii sigur pe tine, fii dur si tandru in acelasi timp, arata-i ca simti arta, o ai in sange, fa-o sa-si doreasca sa faca dragoste cu camera ta.

5. I-ai atras atentia, acum trebuie sa actionezi. Prezinta-te, baga-te in seama, ofera-i o cafea si exprima-ti dorinta. De fapt nu, fa-o pe ea sa-si doreasca asta. Sper ca nu ai uitat sa-ti iei de acasa albumul cu cele mai reusite cadre ale tale. Arata-l, las-o sa viseze, sa doreasca.

6. Odata momeala muscata, discutati. Nu te grabi, ai tot timpul. Castiga-i increderea, fa-o sa se simta in siguranta, sa se simta frumoasa si interesanta. Stati la povesti, spune-i ce vrei de la ea, ce si-ar dori ea de la tine, exprima-i conditiile tale astfel incat sa creada ca ii vei face un favor, ca depinde de tine.

7. Deja suntem pe felie. Detaliile fiind puse la punct, sa trecem la treaba. O aranjam putin pt ca totul sa fie perfect si tragem cateva cadre de test.

8. Dar vai, este o incepatoare timida. Of of, hai sa ii aratam noi cum ar trebui sa pozeze in fata camerei, sa o invatam ce inseamna arta. Uite draga, cam asa ar trebui sa faci. Hai mai, ce naiba, nu e greu !

9. Acum ar trebui sa fie perfect. Mai tragem unu doua cadre de proba sa ajustam puterea blitului pt o atmosfera ideala si ne apucam iar de treaba.

10. Parca este mai bine acum, dar nu uita sa faci si putin show, sa faci pe artistul nervos si neinteles. Da intotdeauna bine un spirit d'asta mai...rebel.

11. E bine, dar parca mai avem nevoie de o lumina de umplere.

12. Da, mult mai bine. Dar sa incercam si niste unghiri mai indraznete, sa iesim putin din tipar pt a atinge exceptionalul.

13. Nu uita sa ii arati si ei din cand in cand rezultatele, sa ii oferi feed-back , sa o certi, sa o lauzi sa...

14. Ok, dar hai ca deja ne-am intins. Vine barmanul si ne aduce cu picioarele pe pamant ca el tre' sa-si numere banii si sa inchida casa. Tragem linie si adunam, mai sporavaim 2 secunde pt a pune la punct livrarea si...daca reactia finala e asta :

atunci a fost o sedinta reusita si suntem niste meseriasi.
Acum ne asteapta cateva ore lungi de prelucrari, ajustari si corecturi dupa care vom adormi cu camera in brate, dar merita. Cat de bine or sa dea cadrele astea in portofoliu nostru si ce invidiosi vor fi ceilalti. Ha ! :D

*Discleimar
- nici un animalut nu a fost ranit pe durata acestui fotoreportaj.
- nu-mi asum responsabilitatea pt nereusitele voastre sau pt palmele primite cand veti incerca agatarea modelului.

*Starring (in ordine alfabetica):
- Modealu - Alex Caranfil
- Asistent principal - Arnold Vancea
- Asistent secundar - Alex Lungu
- Fotograful dement - Vlad Birdu

*Locatie - Sub Baricade

*Nota - nu voi fi de gasit in perioada imediat urmatoare. Daca vedeti afise cu mine "Wanted, dead or alive" , va rog mult sa le ignorati.

:D

21 comments:

Anonymous said...

Ha ha. "Modeala" este "cea" mai tare!

Anonymous said...

Esti mort.

Alexandra Sandu said...

capone, sper ca esti constient ca noi (si suntem multi!!) inca ne gandim cum sa facem sa te pozam in tutu. o sa te prindem!! >:)

Neeki Sakura Saiki said...

aaa!!!mi-a luat-o alex inainte!!!!!am vazut astazi la un magazin pe langa mine tutu-uri foarte ieftine :D

Traian said...

Bravo Cap0ne :-)) De mult n-am mai râs aşa. Ai făcut un fotoreportaj excelent ce m-a introdus de tot în atmosferă ;)

Anonymous said...

Pe mine m-ai convins. Din clipa asta e suficient sa-mi faci cu ochiu' ca sa-mi zmulg haina dupe mine pin' la parul dupe pept :)

Anonymous said...

Asistent secundar...mhm. Deci eu am tinut modeala de vorba :)
Eu n-am sa te dau in urmarire generala, dar vad ca Birdu te vrea mort :))

miChou said...

magistral! în condiţiile astea mă apuc şi eu de portretistică.
oricum băiete, eşti de viitor, văd că ai şi ceva stofă de regizor :P

cu respect mă plec,
mihai

Anonymous said...

Multam fain baieti si fete.
Si va transmit salutari din Mexic, pana se mai calmeaza apele :D

nihasa said...

cand am pierdut asta pe baricade? :D

Anonymous said...

"Odata ajuns, nu uita sa fi cul, sa ai un aer de bad boy. Prefa-te ca nu te intereseaza ce este in jurul tau, discuta, fumeaza, dar cu niste ochi de vipera scruteaza imprejurimile in cautarea tintei." --> Cea mai tare parte. :)))
Foarte bun reportaj. Ai surprins esenta intalnirilor de la baricade. :))

Anonymous said...

Tankiu :)

Nihasa, undeva mai prin vara a fost distractia daca nu ma insel :)

Anonymous said...

baaai....da lasa si un nr de tel p-aci ca vreau sa te invit la o cafea, ca-s in bucuresti weekendu` asta, sau verifica-ti mailu` in timp real. :)

Anonymous said...

ROTFLMAO

Vali BARBULESCU said...

excelent ! :) congrats!

Anonymous said...

Danke guyz.
Ma faceti sa mi-o iau in cap :D

Anonymous said...

Ai avea un miliard de motive, clar?

Găvruş Bogdan said...

Fain rau reportajul/tutorial , m-a binedispus ca eram cam posomorat :)) astept cu interes urmatorul episod din serie, cel despre "cum sa convingi niste baieti cu aparate foto intr-un bar sa-ti pozeze" :DDD

Andreea Danila said...

Este primul blog pe care l-am rasfoit de la un capat la altul si uite ca am sa ma mai intorc,imi place.Pacat de noise si aberatiile astea cromatice (hehe glumeam).
Deci domnul Bogdan..va doresc acel noise care sa va scape de toate '5d-urile' cumparate de taticu si mamica:)
Astept noutati .Sincer?De mult e la favorit blogul asta..:)

Andreea Danila said...

Nici 'DECI-UL' nu-si avea locul aici (uitasem sa precizez)

Anonymous said...

si pa mn ma cheama bogdan marcu...